Aanloop

Hermineke is de naam die ik gekregen heb bij geboorte (1971) op een boerderij (koeien) in Giessenburg als jongste telg. Ik hou van sport en beweging en ben na de HAVO naar de sportacademie gegaan (Zwolle). Tot 2015 heb ik in de gymzaal gewerkt op een middelbare school. Ik ken de dynamiek van groepen, ik ben betrokken op het persoonlijke wel en wee van de leerling en gaf dat vorm in mentoraat en faalangstbegeleiding.

In 1996 ben ik getrouwd met Jan en daarmee belandde ik op een boerderij in Goudriaan. Volgens Jan was mijn beste bijdrage aan de boerderij om ‘zoveel mogelijk geld buiten de deur te verdienen’, dus ik bleef in het onderwijs.

Toch gaven alleen leerlingen me niet genoeg voldoening en ik startte met een opleiding theologie en behaalde in 2005 mijn diploma’s (zowel van de ETA als van de CHE). Deze opleidingen openden nieuwe deuren. Enerzijds bij de opleiding Pastorale Hulpverlening (2005- heden) van het Evangelisch College en al een jaar eerder bij Psycho Pastorale Praktijk EX IT (2004-2018). Als docent in het volwassenonderwijs heb ik mij vakinhoudelijk verder geprofessionaliseerd. Als pastoraal hulpbieder heb ik veel ervaring opgedaan in de pastorale praktijk.

Via deze link vindt u een artikel dat in 2018 over mij geplaatst is.

 

Mijn gereedschapskist

Bovenstaande beschrijving zegt veel over mij. Samenvattend:

  • Ik hou van mensen;
  • Ik ben veelzijdig;
  • Ik hou van beweging;
  • Ik ben flexibel;
  • Ik wil mensen verder brengen.

En hieruit is al vele jaren geleden mijn missie geboren: “Met mensen de goede kant op bewegen”.  

 

Mijn aanbod

Ik ben beschikbaar als (pastorale) coach (NOBCO*), trainer (NOBTRA*), docent (lesbevoegdheid) en spreker. Mijn focus ligt op school, kerk en agrarische sector, omdat ik deze werelden van binnenuit ken.

 

*ik ben bij de NOBCO aangesloten en ik heb een NOBTRA erkende opleiding gevolgd