Genade

12 jaar geleden hoorde ik voor het eerst het onderwijs van Arie de Rover. Het heeft mijn leven veranderd. Eindelijk had genade woorden waar ik iets mee kon. Het hielp mij reflectief te kijken naar eigen handelen en eigen motieven, maar het hielp mij ook om anderen vernieuwd te laten kijken naar genade. Wát een genade was dat. Al vele vele malen heb ik herhaald wat ik 12 jaar geleden leerde.

In mijn eerste boek In Ontwikkeling (pastorale bouwstenen voor je leven. samen geschreven met Henriëtte van Nes), is er een hoofdstuk gewijd aan dit onderwijs. En ook mijn boek Verbeeldtaal (dichter bij jezelf dichter bij God) is geënt op deze principes. Plaats je God dichter bij je daden of dichter bij je zijn? Zeker in de tweedaagse cursus “Verbeeldtaal” besteed ik hier uitgebreid aandacht aan.

In dit tweede boek van Arie de Rover “Genadeloos goed” werkt Arie op zijn eigen schurende manier de principes van Gods Genade uit. Met veel persoonlijke en actuele illustraties verwoordt hij dingen ‘net even anders’. Dat maakt dat het een apèl doet op de lezer persoonlijk en haast wel groei moet brengen. De vraag die achter blijft na het lezen van dit boek is: “Wat zijn de afgoden in mijn leven en hoe leef ik ten volle uit genade, vanuit je identiteit?”

Interesse in de cursus verbeeldtaal?

18-19 januari 2022 in Goudriaan (overnachting bij boeken is mogelijk)

22-23 maart 2022 in Meppel