Werken met Verbeeldtaalhermineke.nl logo

Geplande cursussen (voor pastorale coaching/ begeleiding/ hulpverlening):

  • JUNI: Goudriaan: donderdag 6, 20 juni (10.00-16.00 uur)
  • SEPTEMBER: Goudriaan: dinsdag en woensdag 3, 4 september (10.00-16.00 uur) (Overnachten is mogelijk in de cursuslocatie/B&B)
  • NOVEMBER: Meppel: dinsdag, woensdag 12, 13 november (9.00-15.00 uur)

Het opstellen van de situatie met playmobilpoppetjes geeft inzicht en perspectief. In één gesprek met Verbeeldtaal is vaak meer gezegd, dan in 3 ‘gewone’ gesprekken. Dat komt omdat situaties gevisualiseerd worden vanuit verschillende perspectieven (belevingslagen/dimensies). Welke mogelijkheden heeft iemand om vanuit het perspectief van gedrag andere keuzes te maken? Hoe kan iemand de regie in eigen leven hebben en vaak het belangrijkste perspectief is vanuit het ‘jezelf-poppetje’, door wie wordt deze gezien en hoe kan iemand meer ‘mens uit één stuk’ worden? En welke plek heeft God in deze situatie?

Wanneer je zoekt naar manieren om goed om te gaan met anderen. Wanneer je soms jezelf kwijt bent. Wanneer je geen idee hebt hoe je goed met je baas om kunt gaan. Wanneer je dichter bij jezelf wilt leven. Eigenlijk alles is met Verbeeldtaal te ver’woorden’.

Het werken met Verbeeldtaal is krachtig. Dat komt omdat het door het visualiseren beide hersenhelften met elkaar verbindt, daardoor is het effectiever en efficienter dan gesprekken met ‘slechts’ woorden. Het is dan ook op verschillende wijze in te zetten, binnen begeleiding van mensen (jong en oud).

vooraf aan de cursus ontvang je het boek ‘Verbeeldtaal’. Het is wenselijk om deze vooraf ook gelezen te hebben. Tijdens de cursus wisselen theorie en praktijk zich af. Je oefent veel met elkaar en daarbij gebruik je je eigen ‘Verbeeldtaal starters-set’, waarmee je thuis meteen verder kunt bij je eigen gesprekken.

Aan het einde van de twee dagen ken je de methodiek en kun je deze met vertrouwen toepassen in je eigen context.

Klik hier om je aan te melden.

Verbeeldtaal illustratie

Cursus Verbeeldtaal; beelden zeggen meer dan woorden