De weg van herstel

Vanaf het eerste contact dat we kregen, hadden we een klik. God leidt ieders leven en het was Zijn plan dat wij elkaar leerden kennen. Betrokken, gedreven, eerlijk, empathisch, daadkrachtig, verbindend zijn (kern)kwaliteiten die ik bij Hermineke vind passen.In verschillende functies heb ik te maken gehad met haar en ik zie elke keer een sterke en lieve vrouw die op een bewogen manier haar werk doet.Een training voor vertrouwenspersonen in het voortgezet onderwijs over ‘de weg van herstel’. Een soortgelijke training voor vrijwilligers van het Reformatorisch Meldpunt. Praktisch, duidelijk en met inhoud weet Hermineke mensen te inspireren met haar brede kennis en ervaring.
Hermineke is zo’n type waar je je thuis voelt. No nonsens, ‘wees gewoon lekker jezelf’ en besef hoe mooi God je gemaakt heeft. Dat is Hermineke!‘Met mensen de goede kant op bewegen’; dat doet ze met je. Bemoedigen ook. Moeilijk kan je leven zijn, sta er bij stil, kijk er naar en groei! Uitspraak van haar is: ‘Als je naar de top van de berg kijkt, kijk je ook naar de hemel’, wat een troost!
Eén van de mooie beeldspraken die ik nog vaak in mijn herinnering krijg is: Verwerking is vaak een wenteltrap…je komt wel hoger, maar ook steeds weer langs hetzelfde punt, en dat doet pijn, maar steeds een beetje minder…Dankjewel mooi mens voor wie je bent! En dat je het nog voor veel mensen mag zijn.
Elisabeth Verschuure (Vertrouwenspersoon Calvijn College Goes; Bestuurslid Reformatorisch Meldpunt)

 


 

Kringleiderscursus (onder de vlag van het Evangelisch College)

In de vier avonden onder Hermineke haar leiding hebben we heel veel geleerd. Op een prettige manier en met oog voor iedereen (de eerste keer kende ze al zo’n beetje alle namen van de grote groep uit haar hoofd) brengt ze haar grote ervaring op ons over. Ik vind het een gedegen studie waar je echt wat van leert en die je ook op andere manieren laat kijken naar het leiden van een kring. Het zit in ieder mens om bepaalde dingen op de automatische piloot te gaan doen.Haar pastorale achtergrond en interesse in de mens achter de persoon geeft verdieping en leert je om meer ‘Jezus’ te laten zien in je kring. Ook moeilijke kwesties zoals: Hoe ga je om met iemand die de hele avond niemand anders aan het woord laat” komen voorbij. Het is heel leuk om op de avonden ook van andere kringleiders te horen hoe zij omgaan met de kring. Er was een hele prettige open sfeer. Verder heeft Hermineke nog tips gegeven om het kringwerk nieuw leven in te blazen met goede argumenten daarbij.Al met al gewoon een hele geschikte dame om dit overal te berde te brengen en ik beveel haar van harte aan.
Eric